Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel van titanium. Deze vervangt de afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese. Een implantaat kan worden aangebracht wanneer:
• er één tand of kies ontbreekt. Er wordt op het implantaat een kroon geplaatst.
• er enkele tanden of kiezen ontbreken. De implantaten worden in deze situatie van een vastzittende brug voorzien.
• Bij het ontbreken van alle tanden en kiezen kan op implantaten een overkappingsprothese worden geplaatst. Deze wordt op de implantaten vastgeklikt.

Wat kost een implantaat?

De kosten van de behandeling zijn allereerst afhankelijk van het aantal  implantaten die u nodig heeft, welk soort implantaat er gebruikt wordt en of er op het implantaat een kroon, brug of klikgebit gemaakt wordt. Wat de kosten voor u precies zijn kunt u het beste met ons bespreken.

Vergoeding

De basisverzekering vergoedt uw implantaten wanneer er sprake is van een tandeloos gebit en sterk geslonken kaakbot. Dit geldt meestal voor 2 implantaten in de onderkaak. Indien u nog tanden/kiezen heeft in de kaak komt u niet aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering.

Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding dient er een machtigingsaanvraag ingediend te worden bij uw verzekeraar. Uw verzekeraar zal hiervoor röntgenfoto’s en een behandelplan met een begroting nodig hebben. Onze praktijk zal dit voor u verzorgen. Uw verzekeraar brengt u vervolgens schriftelijk op de hoogte of de behandeling vergoed zal worden.

De volledige behandeling wordt bij ons in de praktijk uitgevoerd. Het voordeel hiervan is, dat u als patiënt niet naar een andere specialist doorverwezen hoeft te worden.

Mocht u meer informatie willen of vragen hebben, dan kunt u met ons contact opnemen.

Stel een vraag over dit onderwerp!

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw bericht