Gebitsprothese

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een gebitsprothese

  • PartiĆ«le uitneembare of gedeeltelijke prothese (frame- of plaatprothese)

Frames zijn protheses waar metalen haakjes aanzitten die er voor zorgen dat het frame op zijn plaats blijft zitten. De plaatprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Daarin zijn de kunsttanden en kiezen verankerd. Deze soort van prothese wordt toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden en kiezen.

  • Telescoopprothese : De telescoopprothese ofwel het precisieframe is de vervanger voor de frameprothese . Hierbij wordt er eerst een kroontje over uw eigen tand gemaakt. Ook cosmetisch ziet het er natuurlijk veel fraaier uit, omdat er geen metaalhaakjes (klammers) meer zichtbaar zijn in de mond. De telescoopprothese kan op implantaten, eigen tanden, en zelfs op een combinatie hiervan, gemaakt worden.
  • Uitneembare prothese op implantaten (klikprothese / overkappingsprothese)

Deze soort prothese wordt op meerdere implantaten vastgeklikt. Dat biedt veel meer stevigheid dan een normaal kunstgebit. Ook bestaat de mogelijkheid op 4 implantaten in de bovenkaak, een gehemelte-vrije prothese te maken. Zo wordt het gehemelte niet bedekt, waardoor u ook beter uw smaak behoudt en ook minder last van de prothese zult hebben.

  • Volledig uitneembare prothese (kunstgebit)

Mocht u hierover meer informatie willen of vragen hebben, dan kunt u met ons contact opnemen.

Telescoopprothese

Stel een vraag over dit onderwerp!

    Uw naam (verplicht)

    Uw e-mail (verplicht)

    Uw bericht